1: |
Borstel de champignons goed schoon. |
2: |
Doe de champgignons in een schaal, besprenkel ze met citroensap. |
3: |
Laat dit va. 10 minuten staan. |
4: |
Zeef de bloem in een bekken. |
5: |
Voeg de eierdooier, de cognac, de margarine en de helft van de melk toe. |
6: |
Roer alles goed door elkaar. |
7: |
Voeg de rest van de melk toe zodat er een glad beslag ontstaat. |
8: |
Breng het beslag op smaak met peper en zout. |
9: |
Klop in een vetvrije bekken het eiwit stijf. |
10: |
Schep het eiwit luchtig door het beslag. |
11: |
Verhit de olie tot 180ºC. |
12: |
Dompel de champignons in het beslag en bak ze met kleine porties tegelijk bruin en krokant. |
13: |
Laat de gefrituurde champignons uitlekken op keukenpapier. |
14: |
Geef ze door op een warm dessertbord met een passend garnituur. |
15: |
Serveer de knoflook apart. |