1: |
In een bekken de eieren met de garde los
kloppen. |
2: |
Boven de ander bekken de bloem zeven door de
zeef. |
3: |
Breng in de pan 150 water met olijfolie,
citroenschil, suiker en zout aan de kook. |
4: |
Citroenschil verwijderen. |
5: |
Zet vuur laag, en in één keer
alle bloem in de pan toevoegen.
Het geheel krachtig met de spatel 2
minuten goed doorroeren tot een deegbal ontstaat. |
6: |
Pan van het vuur nemen en de losgeklopte eieren
beetje bij beetje krachtig
erdoor roeren tot het gelijkmatig en glanzend
deeg ontstaat |
7: |
De Frituurolie verhitten tot 180°C. |
8: |
Deeg in de spuitzak scheppen, en in gedeelten
slierten van ca. 10 cm in de hete olie spuiten.
Ongeveer 4 minuten
bakken. |
9: |
De Churros laten uitlekken op keukenpapier en
flink bestrooien met poedersuiker. |