Gekookte Sperziebonen
Groenten bereidingen
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
500 gr
Sperziebonen
20 gr
Boter
1 st
Ui, gesnipperd
*
Peper & Zout
snufje
Nootmuskaat
Materialen:
Afruimbakje
Officemesje
Snijplank
Kookpan
Vergiet
Sauteuse
Werkwijze:
1:
De sperziebonen schoon maken.
2:
De sperziebonen
blancheren
in ca. 5 minuten.
Met blancheren wordt beetgaar bedoeld.
[
Sluiten
]
3:
De sperziebonen koud spoelen en laten uitlekken.
4:
Tot gebruik afgedekt in de koelkast plaatsen.
5:
In een Sauteuse de ui
aanfruiten
met boter. Daarna de sperziebonen toevoegen.
Zeer licht aanbakken in olie of boter zonder dat er verkleuring ontstaat met het doel dat het gefruite product beter zijn smaak stoffen af geeft.
[
Sluiten
]
6:
De sperziebonen op smaak brengen met peper & zout.
7:
Strooi een klein beetje nootmuskaat over de sperzieboontje voor het doorgeven.
Aanvullingen:
Dit doe je door aan de voor,- en achterkant van de boon de puntjes eraf te snijden.
De sperziebonen NIET bakken!!
©2008-2009 W. Brandjes