1: | - Kook de
aardappelen gaar.
- Giet de aardappelen af.
- Zet de pan terug op het vuur.
- Stoom de aardappelen kort droog. |
2: |
- Haal de pan van het vuur.
- Knijp de aardappels met een pureeknijper tot puree. |
3: | Meng de puree
met de eierdooiers, het zout, de peper, de nootmuskaat en de peterselie. |
4: | Proef de smaak. |
5: | - Vul een
spuitzak met de puree.
- Spuit op een licht met bloem bestuifde plaat slangen van puree. |
6: | - Haal de
kroketjes door de bloem.
- Haal ze daarna door het losgeklopte ei.
- Snij er kroketjes van 5 cm van. |
7: | Zet deze onder de
bank om iets te laten drogen. |
8: | Bak de kroketten
af in een frituur van
175 °C |
9: | Geef de kroketten
door aan het luik, of houd ze warm in de warmkast. |