Gebonden Tomatensoep                       

Soepen
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

50 gram Boter
60 gram Bloem
75 gram Vette Mirepoix
1,2 liter Bouillon (runder)
100 gram Tomatenpuree
1 Laurierblad
2 Kruidnagels
50 gram Gare soepballetjes
  Zout en peper
  Gehakte peterslie
25 gram Gare rijst
1/2 dl Room

Materialen:

Weegschaal
Kookpan
Spatel
Bolzeef
Snijplank
Afruimbakje
Koksmes
Maatbeker
voor de uitgifte:
Soepterrine
Soeplepel

Werkwijze:

1: De Wortel, Ui, Prei, Selderij (wups) schoonmaken en in grove stukken snijden.
2: Boter laten smelten en de spek toevoegen.
3: De WUPS toevoegen, en even fruiten.
4: De tomatenpuree toevoegen, en deze Myoteren  
5: De pan van het vuur halen, en de bloem in één keer toevoegen. Op deze manier maak je een roux.  
6:Op een laag vuur de roux gaar laten worden.
7:In 3 delen de koude bouillon toevoegen.
8:Tien minuten zachtjes door laten koken.
9:De soep passeren door de zeef.
10:Breng de soep op smaak.
11:Bij doorgifte de rijst en de gare soepballetjes toevoegen.
12:Als laatste de peterselie en een klein beetje room toevoegen.

Aanvullingen:





2. Spek licht uitbakken















Hete roux  =  koude bouillon
Koude roux = warme bouillon









Niet te zout!





Soep niet laten koken met de room erin!!
©2008-2009 W. Brandjes