1: | De Wortel, Ui,
Prei, Selderij (wups) schoonmaken en in grove stukken snijden. |
2: | Boter laten
smelten en de spek toevoegen. |
3: |
De WUPS toevoegen, en even fruiten. |
4: |
De tomatenpuree toevoegen, en deze
Myoteren |
Myoteren is het op laag vuur verhitten van specerijen met heel weinig olie of boter in een pan zonder deksel. Het myoteren heeft tot doel de smaak te verhogen en de structuur van specerijen te verbeteren waardoor ze beter oplossen.
[Sluiten]
|
|
5: |
De pan van het vuur halen, en de bloem in één keer toevoegen. Op deze manier maak je een
roux. |
Een roux bestaat meestal uit roomboter en bloem in een verhouding 5:6. Roux is een bindmiddel voor het vocht dat wordt toegevoegd.
[Sluiten]
|
|
6: | Op een laag vuur
de roux gaar laten worden. |
7: | In 3 delen de
koude bouillon toevoegen. |
8: | Tien minuten
zachtjes door laten koken. |
9: | De soep passeren
door de zeef. |
10: | Breng de soep op
smaak. |
11: | Bij doorgifte de
rijst en de gare soepballetjes toevoegen. |
12: | Als laatste de
peterselie en een
klein beetje room toevoegen. |